Anmeldelse af bogen Forelsket i en narcissist?

Læser anmeldelse:
Hej Susanne. Jeg købte din bog, Forelsket i en narcissist? i lørdags, og inden dagen var omme, havde jeg læst den …. den ramte mig, og jeg kan genkende det forhold jeg har været i de sidste 2,5 år – frem og tilbage flere gange. I går sluttede det så for 4 gang, og nu kan jeg komme videre. Jeg ved, det bliver en lang sej kamp. Tusind tak for din bog, den betyder så meget for mig….

Læser anmeldelse:
Hej Susanne. Bogen er inspirerende og let læselig, selvom der berøres mange emner og temaer i bogen. Den er godt bygget op i forståelses ramme, om hvad narcissisme er for en størrelse og konsekvenser, samt følgerne heraf.
Jeg som læser overraskes gentagne gange igennem bogen, over den store genkendelse der gives tilbage i egne oplevelser. Erkendelserne i egne oplevelser bliver tydeliggjort på en nænsom og kærlig måde der omfavner, hvilket giver læseren stor anerkendelse, en følelse af, jeg er mig, jeg er IKKE forkert, jeg har retten her i livet, til at blive elsket værdigt og respektfuldt.
Generelt er det hamrende godt skrevet og beskrevet, giver læseren en meget meget hurtig overblik over, hvad der er på spil i eget liv.
Genialt du “samler op” til sidst i bogen.
Bogen giver læseren fremlagte strategier, der kan og må til, for at komme videre i livet. Ligeledes hvordan oplevelse til evt. ny kæreste / partner vil opleves….
Vh G

Lektørudtalelse fra Dansk Bibliotek Center:
Kort om bogen
“Narcissistisk personlighedsforstyrrelse er en af de eneste lidelser, hvor alle andre end personen selv bliver behandlet eller går i terapi”. En vågn op bog til kvinder, der er faldet for en narcissist
Beskrivelse
Susanne Møberg har udgivet 13 bøger med fokus på særligt sensitive, selvværd og intuition. Her tager hun fat på den narcissistiske mand. Hvad kendetegner en narcissist? Hvilke personlighedstræk har han. Hvad er hans virkemidler? Hvordan påvirker hans narcissisme den kvinde, der er forelsket i ham. SM fortæller hvordan vi alle har narcissistiske træk, men den narcissistiske personlighedstype har det kun godt, hvis han kontrollerer sine omgivelser. Han er uden empati. Han lyver. Han vil være den mest charmerende mand, du nogen sinde har mødt, og benene vil flyve væk under dig. Men når han har dig i saksen, begynder næste stadie, som handler om at nedbryde og isolere dig, så han har dig for sig selv. Alle typer kvinder kan falde for en narcissist, fordi han er ekspert i at finde ud af, hvad en kvinde gerne vil have, og så spiller han den “rigtige” rolle
Vurdering
Bogen er kort og skrevet med en objektivt beskrivende tilgang. Der er ikke noget at rafle om. Det her har ikke noget at gøre, med den du er, det er ham, det er kronisk, og det vil aldrig ændre sig. Måden bogen er skrevet på er kontant og insisterende, og sandheden virker nærmest umulig at stå i mod. Det er nok præcis det, man har brug for, når man er dybt spundet ind i en narcissists net af løgne og pression, men stadig elsker den mand han lod som om, han var i begyndelsen.
Lektør: Christina Andersen

Anmeldelse i Psykologi, januar 2018 (uddrag):
……… Bogen går i dybden med, hvad der kendetegner en mandlig narcissist, og hvilke følelser der opstår hos dig undervejs. I begyndelsen kan du tænke Åh det er nok mig selv, der er noget galt med, men efterhånden indser du, at han har ændret personlighed , og den uudtalte trussel om at blive kasseret ligger konstant i luften.
Pointerne om narcissisten og følgevirkningerne ved nærmere bekendtskab bliver gentaget mange gange i bogen, men det ændrer ikke ved, at den er god til dig, der har eller har haft et forhold til en narcissist, og som trænger til at få set forholdet efter i sømmene. I stedet for at tænke, at det er dig, der er noget galt med, så læs denne bog og for en forståelse af, hvordan narcissisten har manipuleret dig. Og til andre kan bogen give et indblik i narcissistens skræmmende, men dragende verden.
TBM/