Foredrag

Jeg har i mange år holdt mange og velbesøgte foredrag om Det narcissistiske personlighedstræk med særligt fokus på narcissister i parforholdet, om mindfulness og om det sensitive karaktertræk. Jeg har holdt foredrag i Danmark samt i Norge.

Læs om mine foredrag herunder og klik på KALENDER for at se, hvor jeg holder offentlige foredrag.

Du er velkommen til at ringe, hvis du er interesseret i at arrangere et foredrag.
Ønsker du, at jeg skal komme i dit område med foredrag, kan du også kontakte dit lokale bibliotek, aftenskolen eller din fagforening. Måske de vil arrangere et foredrag. Jeg kommer gerne.

FORELSKET I EN NARCISSIST?
GLAD IGEN EFTER EN NARCISSIST

SENSITIVE MENNESKER
DET SENSITIVE BARN
MINDFULNESS I TEORI OG PRAKSIS

FEEDBACK
Tusinde tak for et blændende klart, indholdsrigt og spændende foredrag på Psykoterapeutisk Institut. Det var ualmindelig spændende at høre dig; du er ret dygtig til at formidle dit budskab. Finn

Læs en anmeldelse af et foredrag hos FOF Aarhus 

FORELSKET I EN NARCISSIST?
Er du en af de mange, der lever tæt på en narcissist, eller kender du een, der gør? Så er foredraget noget for dig.

Narcissisten kan være vanskelig at gennemskue, det er som om han har to personligheder. Han kan være venlig og intelligent og fungere godt udadtil. Men når man lærer narcissisten at kende, opdager man, at han har en dybt problematisk adfærd med manipulation og løgne. Han har ingen empati, ingen forståelse eller respekt for andres grænser og behov, og han ødelægger den kvinde, der kommer tæt på.

Både mænd og kvinder, kan have det narcissistiske træk i personligheden. Her er der primært fokus på den narcissistiske mand i parforholdet, men du vil også kunne genkende den narcissistiske kvinde og narcissisten i familien eller på arbejdspladsen.

Kom og hør, hvad der kendetegner en narcissist, og hvad det gør ved den kvinde, der er tæt på, og hør hvordan man kan komme fri af forholdet med selvværdet og værdigheden i behold. Foredraget henvender sig også til pårørende og fagfolk, der har kendskab til forhold, hvor narcissisme er indblandet.

Resumé fra foredraget

GLAD IGEN EFTER ET FORHOLD MED EN NARCISSIST NYT
Det er ikke til at forstå, hvorfor det er så svært at komme fri af et usundt forhold med en narcissist, og hvorfor mange vender tilbage til forholdet igen og igen.
Det er heller ikke til at forstå, hvorfor det tager så lang tid at komme tilbage til sig selv og blive glad igen, når det kommer til det endelige brud.
Men det er svært.
En skilsmisse fra en narcissist er ikke en almindelig skilsmisse. Har du oplevet det, ved du, hvordan forholdet påvirker dybt ind i sjælen.

Kom og hør coach og forfatter Susanne Møberg fortælle om, hvad den narcissistiske adfærd og opførsel gør ved det menneske, der kommer følelsesmæssigt tæt på, og hvad der skal til, for at du kan komme helt fri af forholdet og godt videre i dit liv – og bliver glad igen.

PowerPoints fra foredraget

SENSITIVE MENNESKER
Hos sensitive mennesker er nervesystemet mere fintfølende, og indtryk, stimuli og stemninger opleves stærkere og bearbejdes dybere end hos flertallet. Det sensitive karaktertræk indeholder potentialet til at leve et godt og meningsfyldt liv fyldt med glæde og kærlighed. Men for sensitive mennesker kan det være en udfordring, at man hurtigere føler sig overstimuleret, udmattet og stresset – i en sådan grad, at det går ud over livskvaliteten og humøret.

Kom og få en grundlæggende forståelse for, hvad det vil sige at være særligt sensitiv. Du får enkle og konkrete redskaber til, hvordan du skaber de bedste betingelser for sensitiviteten og et meningsfyldt liv med glæde, overskud og balance.
Foredraget henvender sig til mennesker, der måske genkender det særligt senstive karaktertræk i sig selv samt til mennesker, der ønsker at blive klogere på særligt sensitive mennesker.

Resumé fra foredraget

DET SENSITIVE BARN
Antallet af børn, der viser tegn på stress er stigende, og det er vigtigt at sætte ind overfor.
Det gælder alle børn. Men sensitive børn er i særlig grad udsatte for at udvikle stress.

Hos det sensitive barn er nervesystemet mere fintfølende. Barnet registrerer og indoptager flere indtryk og stemninger, og det bearbejder indtrykkene mere nuanceret og mere detaljeret. Barnet har mere at forholde sig til end flertallet. Det betyder, at det sensitive barn er mere disponeret for at føle sig overstimuleret og stresset, fordi der ganske enkelt skal mindre til, før det sker.
Der hører mange særdeles positive egenskaber med til at være sensitiv, når man forstår at forebygge og håndtere overstimulering og stress.

Kom og få en grundig forståelse for, hvad det vil sige at være et sensitivt barn. Du får konkrete råd og værktøjer til, hvordan du kan skabe de bedste betingelser for det sensitive barns trivsel i dagligdagen.
Foredraget henvender sig til fagpersoner og til forældre til sensitive børn samt til sensitive voksne, der ønsker at få en større forståelse af sig selv som barn.

Resumé fra foredraget

MINDFULNESS – i teori og praksis
Mindfulness handler om at skabe fuld opmærksomhed og nærvær i øjeblikket – det giver ro i tanker og følelse. Når vi ikke er opmærksomme, styrter vi af sted på autopiloten. Det betyder, at krav, tanker og følelser styrer vores liv – vi føler os stressede og mister glæden. Mindfulness er en enkel og effektivt metode til at til at bryde de negative handle- og tankemønstre, og forskningen har påvist, at metoden effektivt og vedvarende reducerer stress og fornemmelsen af være presset. Mindfulness er ikke blot en teknik, det er også en livsholdning og et godt grundlag for at have det godt med dig selv og med andre mennesker.
Mindfulness er i virkeligheden så enkel, at man skulle tro det var løgn. Kom og lær enkle og effektive mindfulness øvelser, du kan praktisere i din dagligdag.

Resumé fra foredraget

Se her hvor jeg holder offentlige foredrag – Kalender