Derfor forelsker du dig i en narcissist

Uanset om man vil det eller ej, så er der et mønster i, hvem man bliver tiltrukket af og forelsket i. Den person, man forelsker sig i, passer perfekt ind på det følelsesmæssige udviklingstrin, man aktuelt befinder sig.

Du får derfor gennem valg af din partner mulighed for at se dig selv og dit ubevidste i øjnene. De mønstre og udfordringer, du møder i dig selv sammen med din partener, vil ikke alle være ukendte og nye for dig. Du vil genkende dem fra tidligere, fra før du mødte din partner, og du vil også kunne genkende dem i dine andre relationer.

Men sammen med en narcissists u-empatiske, grænseoverskridende, hensynsløse opførsel og løgne bliver dine mønstre og udfordringer voldsomt forstørret og iøjnefaldende.
Det er som om, der bliver sat spotlight på, og de bliver mere end tydelige og ikke til at komme udenom.

Det smukkeste er, når vi i et kærlighedsforhold sammen kan udvikle os og forløse de konflikter og udfordringer, vi møder i os selv og hinanden. Men et er ikke altid muligt, fordi begge parter skal være med og være åbne – og det er helt sikkert umuligt sammen med en narcissist.

En person med narcissistiske træk oplever ikke sig selv som en del af problematikken og derfor heller ikke som en del af løsningen. Det er altid de andre, der er noget galt med. Han/hun tager ikke ansvar og er ikke interesseret i at finde løsninger til fælles bedste.
Tværtimod vil han/hun udnytte, at du er villig til at se på dig selv, han/hun vil kritisere dig, pålægge dig skyld og nedbryde dine grænser, dit selvværd og din dømmekraft.

En narcissist er på uhyggelig vis i stand til at afdække dine svagheder og sårbarheder og udnytte dine gode intentioner til sin egen egoistiske fordel.

Rusker op i dig
Et følelsesmæssigt møde med en narcissist, kan ikke undgå at ruske op i dig, åbne dine øjne og give dig mulighed for at lære noget værdifuldt om dig selv.
Hvis du vil.

Det er meget sandsynligt, at du har mistet dig selv i et usundt forhold. Din partner har i løbet af forholdet fået dig til at fokusere al din opmærksomhed og alle dine tanker kredser om ham eller hende.
For at komme fri af forholdet og godt videre, er det nødvendigt, at du finder tilbage til dig selv. Det er ikke nemt, fordi alle dine tanker ubevidst bevæger sig i retning af ham eller hende – også længe efter, at forholdet er slut.

Ret opmærksomheden til dig selv
Derfor må du beslutte dig for, at du bevidst trækker dine tanker og din opmærksomhed hjem til dig selv.
I processen med at komme tilbage til dig selv er det nødvendigt, at du ser dig selv dybt i øjnene, og du må gøre et indre arbejde. Du må være nysgerrig på, hvorfor du er gået ind i og ikke mindst, hvorfor du er blevet i et forhold, der overskred dine grænser og ikke er godt for dig.

Der er nødvendigt, at du erkender, hvad det er i dig, der fik dig til at forelske dig og indgå i et usundt forhold. Hvorfor vendte du dig ikke om og sige nej tak, allerede inden forholdet kom i gang? Hvorfor overskred du dine egne grænser og ignorerede din fornemmelse af, at der var noget galt, at der var noget, der ikke var, som det skulle være? Hvorfor var du ikke i stand til at sige fra og forlade forholdet, da du begyndte at mærke, at relationen var nedbrydende og ødelæggende for dig?
Hvad er det, der holder dig fanget i et spind af afhængig, ja nærmest en besættelse af den person, du elsker eller har elsket, men som ødelægger dit liv?

Lydbogen
Det er, hvad lydbogen Derfor forelsker du dig i en narcissist handler om.

Med bogen ønsker jeg at hjælpe dig til at trække din opmærksomhed væk fra din partner, tilbage til dig selv og erkende, hvad det er, du har været udsat for, og hvorfor du involverede dig i et forhold, der ikke var godt for dig. Hvorfor du blev der alt for længe, og måske hvorfor du gik tilbage til forholdet flere gange.

Jeg ønsker, at bogen inspirerer og motiverer dig til at kigge dig selv dybt i øjnene og lære noget værdifuldt om dig selv, som grundlag til at komme godt videre herfra.

Læs om mine tre bøger om narcissisme og psykisk vold

Se video om narcissisme og psykisk vold

Brug for hjælp?  Personlige samtaler