Er din partner narcissist

Er din partner narcissist, vil du uundgåeligt få det mere og mere skidt. Det går ud over dit selvværd, din selvstændighed og din personlige frihed. For nemheds skyld omtaler jeg her den narcissistiske mand. Også kvinder kan være narcissister, og du vil kunne genkende den narcissistiske kvinde, og hvad forholdet gør ved en mand.

Det er stressende
En narcissist kan være insisterende, krævende, kontrollerende og grænseoverskridende. Det er ekstremt stressende at være tæt på en narcissist, fordi dine grænser  konstant er under pres.
Du  bliver usikker, du mister humøret og din dømmekraft, fordi partneren har held med at få det til at se ud som om, det udelukkende er dig, der er årsagen til problemerne og jeres elendige kommunikation – selv i situationer, hvor det er åbenlyst, at han selv har skabt problemet – fx med sine løgne.

Formidabel god skuespiller
Lever du i et usundt forhold med en skadelig narcissist, har du en partner, der er en formidabel god skuespiller, og som udelukkende har fokus på at få egne behov opfyldt, han interesserer sig ikke for dine ønsker og drømme – med mindre det er til fordel for ham selv. Han manipulerer, lyver, fornægter, forvrænger og fordrejer virkeligheden for at få kontrollen og magten i forholdet. Han kan få det til at ligne kærlighed, men i virkeligheden er det et behov for magt og kontrol.

Det sker ikke altid åbenlyst
Narcissisten kan manipulere på en så subtil og raffineret måde, at det er vanskeligt at gennemskue. Udadtil fremstår han eller hun venlig, charmerende og forførende.
Kvinden vender sig langsomt til de nedbrydende forandringer, der langsomt og sikkert sker  –  hun mister sin evne til at tage vare på sig selv. Det er typisk, at kvinden forsøger og forsøger, hun indordner sig eller kæmper og håber på, at partneren indser nødvendigheden af, at han ændrer sig. Men hver gang hun har imødekommet mandens ønsker, opstår der nye forventninger og krav.
Det bliver aldrig nok – aldrig godt nok for en narcissist.

Det kan være vanskeligt – men afgørende nødvendigt at indse, at narcissisten aldrig vil forandre sig. Han kan få det til at se ud som om og lyde som om, at han forstår og gerne vil imødekomme dine ønsker og behov. Men med tiden må du indse, at det aldrig vil ske – det er en del af hans manipulation.

Han ødelægger sin partner
Denne form for manipulation, er der ingen mennesker, der kan holde til i længden. Det ødelægger og nedbryder den kvinde – eller mand, det går ud over, fysisk eller psykisk – og det er også hensigten. Bevidst eller ubevidst fra narcissistens side.
Den skadelige narcissist kommer uundgåeligt til at såre den, han elsker og gøre hende ked af det, forvirret, vred og frustreret. Hans manipulation og løgne stresser hende og ødelægger hendes personlighed og fornemmelsen af frihed til at være sig selv. Hun kan blive så uendelig meget såret og og det kan give et stik i hjertet, når hun må indse, at hun er forelsket i en drøm, og den mand, hun forelskede sig i slet ikke findes.

Som en besættelse
Det er ret uhyggeligt, hvilken indflydelse en skadelig narcissist kan have på en kvinde. Det kan være vanskeligt at komme fri af forholdet, og mange kvinder – og mænd lever i et forhold med psykisk vold i årevis.

Hvad der sker med dig, der er sammen med en narcissist

 • Du føler et konstant pres og har vanskeligt ved at stå ved dine grænser.
 • Du bliver mere og mere udmattet og stresset.
 • Du opfører dig og reagerer på en måde, du ikke genkender i dig selv.
 • Du har det skidt indeni. Men du har vanskeligt ved at komme væk fra din partner.
 • Du mister initiativ og handlekraft.
 • Du mister humøret.
 • Du er forvirret og frustreret.
 • Du mister dømmekraften og mister overblikket.
 • Du mister koncentrationen og fornemmelse for retning i livet.
 • Du rykker dine grænser og tilsidesætter dine behov og dine værdier.
 • Du isolerer dig fra dine kollegaer, venner, familie og interesser.
 • Du mister mere og mere dig selv, men du ved ikke, hvordan du kan stoppe det.
 • Du er i et følelsesmæssigt turbulens af vrede, skyld, skam og afmagt.
 • Du er utryg og går på listesko for at undgå, at han kritiserer og nedgør dig.
 • Du forklarer og forsvarer dig, også hvor det ikke burde være nødvendigt.
 • Du fokuserer på din partner, mens du mister evnen til at mærke dig selv.
 • Du føler, at du ikke er god nok, og at du er vanskelig at elske.
 • Du føler, at du alene har ansvaret for jeres problemer.

Er det mig der er narcissist?
Kvinden kommer ud i følelser og reaktioner, hun end ikke vidste, hun havde. Hun kan komme i tvivl om det er hende selv, der er narcissist. Men hendes opførsel og adfærd er kun en reaktion på et enormt følelsesmæssigt pres, hun udsættes for.

Købe viagra Medicin På Nettet bedsteapotek.com generelt har hjerteproblemer såsom modstand i karrene fører.

Er min partner narcissist?
Du kan ikke vide med sikkerhed, om din partner er narcissist. Det er heller ikke så afgørende, Det afgørende er, hvordan du har det i dit forhold, og hvorfor det er så vanskeligt for dig at komme væk. Hvis du surfer rundt her på nettet for at finde svar på, hvorfor din partner opfører sig, som han/hun gør, og hvorfor du har det så skidt i dit forhold, så er det ikke gode tegn. Det ville du ikke gøre, hvis du var i et sundt forhold, og du bør tage din situation alvorligt.

De bedste råd
1. Erkend så hurtigt som muligt, at du ikke kan lave om på en narcissist.
2. Forlad forholdet, før du går helt ned med stress og depression.
3. Sæt grænser og undgå helt eller minimer mes muligt kontakten til din eks.
4. Få hjælp til at komme fri og komme godt videre.

Vanskeligt at komme væk
En skilsmisse fra en narcissist er ikke en almindelig skilsmisse. Det er almindeligt, at man tager adskillige ture i karussellen med en narcissistisk partner, fordi du savner hans opmærksomhed, og fordi han har en formidabel evne til at udnytte dine svagheder og sende små kærligheds-lokkebidder, som du ikke kan stå for. Du vender tilbage til din partner igen og igen, men kun for at opleve, at der ikke sker nogen forandringer. Løgnene og manipulationen fortsætter.

Du har brug for hjælp
Det kan være vanskeligt at forstå, hvorfor det er svært at komme fri af forholdet og komme godt videre.
Men det er svært, og du kan have brug for hjælp fra en person der ved, hvad det er, du bliver udsat for.

Læs om mine tre bøger om narcissisme og psykisk vold

Se video om narcissisme og psykisk vold

Brug for hjælp?  Personlige samtaler