Er din partner narcissist

Er din partner narcissist, vil du uundgåeligt få det mere og mere skidt. Det går ud over dit selvværd, din selvstændighed og din personlige frihed.

Det er stressende
En narcissist kan være insisterende, krævende, kontrollerende og grænseoverskridende. Det er ekstremt stressende at være tæt på en narcissist, fordi dine grænser  konstant er under pres.
Du  bliver usikker, du mister humøret og din dømmekraft, fordi partneren har held med at få det til at se ud som om, det udelukkende er dig, der er årsagen til problemerne og jeres elendige kommunikation – selv i situationer, hvor det er åbenlyst, at han selv har skabt problemet – fx med sine løgne.

Formidabel god skuespiller
Lever du i et usundt forhold med en skadelig narcissist, har du en partner, der er en formidabel god skuespiller, og som udelukkende har fokus på at få egne behov opfyldt, han/hun interesserer sig ikke for dine ønsker og drømme – med mindre det er til fordel for ham/hende selv. Han/hun manipulerer, lyver, fornægter, forvrænger og fordrejer virkeligheden for at få kontrollen og magten i forholdet. Han/hun kan få det til at ligne kærlighed, men i virkeligheden er det et behov for magt og kontrol.

Det sker ikke altid åbenlyst
Narcissisten kan manipulere på en så subtil og raffineret måde, at det er vanskeligt at gennemskue. Udadtil fremstår han eller hun venlig, charmerende og forførende.
Du kan  langsomt vender dig til de nedbrydende forandringer, der langsomt og sikkert sker  –  du mister din evne til at tage vare på dig selv. Det vil være typisk, at du forsøger og forsøger, indordner dig eller kæmper og håber på, at narcissisten indser nødvendigheden af, at han/hun ændrer sig.
Men det bliver aldrig nok – aldrig godt nok for en narcissist.

Det kan være vanskeligt – men afgørende nødvendigt at indse, at narcissisten aldrig vil forandre sig. Han/hun kan få det til at se ud som om og lyde som om, at han/hun forstår og gerne vil imødekomme dine ønsker og behov. Men med tiden må du indse, at det aldrig vil ske – det er en del af manipulationen.

Narcissisten ødelægger sin partner
Denne form for manipulation, er der ingen mennesker, der kan holde til i længden. Det ødelægger og nedbryder dig, det går ud over dig både fysisk eller psykisk – og det er også hensigten. Bevidst eller ubevidst fra narcissistens side.
Den skadelige narcissist kommer uundgåeligt til at såre den, han/hun elsker og gøre dig ked af det, forvirret, vred og frustreret. Manipulationen og løgnene stresser dig og ødelægger din personlighed og fornemmelsen af frihed til at være dig selv. Du kan blive så uendelig meget såret, og det kan give et stik i hjertet, når du må indse, at du er forelsket i en drøm, og den mand eller kvinde, du forelskede sig i slet ikke findes.

Som en besættelse
Det er ret uhyggeligt, hvilken indflydelse en skadelig narcissist kan have på en kvinde eller mand. Det kan være vanskeligt at komme fri af forholdet, og mange kvinder og mænd lever i et forhold med psykisk vold i årevis.

Det sker med dig, der lever sammen med en narcissist

 • Du føler et konstant pres og har vanskeligt ved at stå ved dine grænser.
 • Du bliver mere og mere udmattet og stresset.
 • Du opfører dig og reagerer på en måde, du ikke genkender i dig selv.
 • Du har det skidt indeni. Men du har vanskeligt ved at komme væk fra din partner.
 • Du mister initiativ og handlekraft.
 • Du mister humøret.
 • Du er forvirret og frustreret.
 • Du mister dømmekraften og mister overblikket.
 • Du mister koncentrationen og fornemmelse for retning i livet.
 • Du rykker dine grænser og tilsidesætter dine behov og dine værdier.
 • Du isolerer dig fra dine kollegaer, venner, familie og interesser.
 • Du mister mere og mere dig selv, men du ved ikke, hvordan du kan stoppe det.
 • Du er i et følelsesmæssigt turbulens af vrede, skyld, skam og afmagt.
 • Du er utryg og går på listesko for at undgå, at han kritiserer og nedgør dig.
 • Du forklarer og forsvarer dig, også hvor det ikke burde være nødvendigt.
 • Du fokuserer på din partner, mens du mister evnen til at mærke dig selv.
 • Du føler, at du ikke er god nok, og at du er vanskelig at elske.
 • Du føler, at du alene har ansvaret for jeres problemer.

Er det mig der er narcissist?
Du kommer ud i følelser og reaktioner, du end ikke vidste, du havde. Du kan komme i tvivl om det er dig selv, der er narcissist, fordi du kan opføre dig på en måde, hvor du slet ikke kan genkende dig selv.
Men din opførsel og adfærd er ikke din personlighed, det er din reaktion på et enormt følelsesmæssigt pres, du udsættes for.

Købe viagra Medicin På Nettet bedsteapotek.com generelt har hjerteproblemer såsom modstand i karrene fører.

Er min partner narcissist?
Du kan ikke vide med sikkerhed, om din partner er narcissist. Det er heller ikke så afgørende, Det afgørende er, hvordan du har det i dit forhold, og hvorfor det er så vanskeligt for dig at komme væk. Hvis du surfer rundt her på nettet for at finde svar på, hvorfor din partner opfører sig, som han/hun gør, og hvorfor du har det så skidt i dit forhold, så er det ikke gode tegn. Det ville du ikke gøre, hvis du var i et sundt forhold, og du bør tage din situation alvorligt.

De bedste råd
1. Erkend så hurtigt som muligt, at du ikke kan lave om på en narcissist.
2. Forlad forholdet, før du går helt ned med stress og/eller depression.
3. Sæt grænser og undgå helt eller minimer mest muligt kontakten til din eks.
4. Få hjælp til at komme helt fri og komme godt videre.

Vanskeligt at komme væk
En skilsmisse fra en narcissist er ikke en almindelig skilsmisse. Det er almindeligt, at du tager adskillige ture i karussellen med en narcissistisk partner, fordi du savner opmærksomheden og kontakten, og fordi narcissisten har en formidabel evne til at udnytte dine svagheder og sende små kærligheds-lokkebidder, som du ikke kan stå for. Du vender tilbage til din partner igen og igen, men kun for at opleve, at der ikke sker nogen forandringer. Det bliver ikke bedre, Tværtimod. Det bliver kun værre og værre.

Du har brug for hjælp
Det kan være vanskeligt at forstå, hvorfor det er svært at komme fri af forholdet og komme godt videre.
Men det er svært, og du kan have brug for hjælp fra en person der ved, hvad det er, du bliver udsat for.

Læs om mine tre bøger om narcissisme og psykisk vold

Se video om narcissisme og psykisk vold

Brug for hjælp?  Personlige samtaler